Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Σκάνδαλο Siemens Διερεύνηση ευθυνών για 12 πρώην υπουργούς ζητά το ΠαΣοΚ




ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ | Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011  [ 23:42 ]
Tην περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών 7+5 πολιτικών προσώπων από ΝΔ και ΠαΣοΚ, αντιστοίχως, ζητεί το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που κατατέθηκε αργά το βράδυ μετά από πολύωρες καθυστερήσεις στον πρόεδρο του Σώματος κ. Φ. Πετσάλνικο.

Πρόκειται για ένα κείμενο - μαμούθ 500 και πλέον σελίδων το οποίο με τα συνοδευτικά έγγραφα και εκθέσεις φτάνει τις 2.500 σελίδες και με το οποίο παραπέμπονται για περαιτέρω διερεύνηση σε προανακριτική επιτροπή μέσα από ένα «άσφαιρο» σκεπτικό, οι πρώην υπουργοί της ΝΔ κκ. Γ. Αλογοσκούφης, Μ. Λιάπης, Ι. Παπαθανασίου, Γ. Βουλγαράκης, Πρ. Παυλόπουλος, Β. Πολύδωρας και Χρ. Μαρκογιαννάκης, καθώς και οι «πράσινοι» κκ. Αν. Μαντέλης, Χρ. Βερελής, Ν. Χριστοδουλάκης, Ι. Παπαντωνίου και Α. Τσοχατζόπουλος.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Ι. Βαλυράκης δηλώνει ότι δεν είχε καμία αρμοδιότητα να προβεί στον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων ή των ταμείων τους, αφήνοντας το κεφάλαιο αυτό εκτός πορίσματος. Πάντως ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής την σύσταση προανακριτικής επιτροπής λέγοντας κατά την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την πορεία των εθνικών θεμάτων ότι «το πόρισμα κατατέθηκε, θα το μελετήσουμε και θα προχωρήσουμε σε κάθε δυνατή κίνηση εντός του θεσμικού πλαισίου», ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαράςπροκάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση σχετικά με το αν πρόκειται να προχωρήσει στην σύσταση προανακριτικής για την Siemens «με παραγεγραμμένα αδικήματα για να καταλάβει ο κόσμος ότι τον κοροϊδεύετε ή δεν θα προχωρήσετε ομολογώντας ότι επί έντεκα μήνες δεν έγινε απολύτως τίποτα», όπως είπε χαρακτηριστικά, για να λάβει την εξής απάντηση από τον πρωθυπουργό: «Αυτή η παράταξη έχει κάνει πράξη το να βγουν όλα στο φως. Είπαμε ότι θα ματώσουμε και θα το κάνουμε πράξη».

Την ίδια στιγμή η ΝΔ στο δικό της πόρισμα αποδίδει «σαφείς πολιτικές ευθύνες» στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη και τους πρώην υπουργούς/υφυπουργούς επί των κυβερνήσεών του κκ. Ι. Παπαντωνίου, Α. Τσοχατζόπουλο, Αν. Μαντέλη, Ν. Χριστοδουλάκη, Χρ. Βερελή, Ευ. Μαλέσιο, αλλά και τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (ως μέλους του ΔΣ του ΟΤΕ το 2000-2002), παρέχοντας πλήρη κάλυψη στα «γαλάζια» πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.


Διαβάστε περισσότερα:
 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=380141&dt=24/01/2011#ixzz1BzvHfbcZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου