Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Επιχείρηση «καθαρά χέρια» Αποφασισμένο να μπει τέλος στην ατιμωρησία εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου
Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011  [ 13:15 ]
Την αποφασιστικότητά του να εφαρμοστούν οι νόμοι για όσους παρανομούν, επώνυμους ή μη, ακόμα και πολιτικούς οποιουδήποτε κόμματος, φέρεται να εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε κλειστή σύσκεψη με συνεργάτες του, στοχεύοντας στην εμπέδωση του αισθήματος της ισονομίας στους πολίτες.

«Θέλω απάντηση γιατί κανείς δεν μπαίνει στη φυλακή» φέρεται να είπε ο κ. Παπανδρέου στην εν λόγω σύσκεψη στο Καστρί, στην οποία -σύμφωνα με δημοσιεύματα- συμμετείχαν οι κ.κ. Γ.Παπακωνσταντίνου, Χ.Καστανίδης και Χρ.Παπουτσής.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να ζήτησε από τους υπουργούς να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε όσοι παρανομούν να μην μένουν ατιμώρητοι, πατώντας σε «παραθυράκια» των νόμων.

Σε ό,τι αφορά τυχόν πολιτικά πρόσωπα μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται αποφασισμένο να προχωρήσει ακόμα και σε δήμευση περιουσίας όσων δεν δικαιολογούν το «πόθεν έσχες» τους.

Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται το σχέδιο που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης για αλλαγή του νομικού πλαισίου που αφορά τα οικονομικά των κομμάτων και τον έλεγχό τους, καθώς και το «πόθεν έσχες» των πολιτικών.

Χαρακτηριστική του κλίματος είναι επίσης η κίνηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη να ζητήσει δημόσια από τους δικαστές την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών για υποθέσεις που έχουν πονέσει τον πολιτικό κόσμο.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται αποφασισμένο να θεσπιστεί άμεσα η θέση οικονομικού εισαγγελέα, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης να στοχεύει στην εκ νέου αναβάθμιση της Αρχής κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος με επικεφαλής αντιεισαγγελέα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται το πόρισμα για την υπόθεση της Siemens.



Διαβάστε περισσότερα:
 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=377060&dt=09/01/2011#ixzz1AaTQBbHF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου