Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΣΔΟΕ καλεί πρώην υπουργό Ερευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011  [ 08:42 ]
Αποκαλύψεις γιαπρώην υπουργό, που ερευνά ο ΣΔΟΕ, έγιναν χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός, με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε εκλήθη, πριν από τα Χριστούγεννα, από τον υποδιευθυντή τουΣΔΟΕ για να δώσει ο ίδιος εξηγήσεις. Συγχρόνως στοιχεία ζητήθηκαν και από τη σύζυγό του, αλλά και από τον λογιστή του. Ο ΣΔΟΕ ερευνά αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Εκτός από τον συγκεκριμένο πολιτικό , ο οποίος ερευνάται με αφορμή ακίνητό του στο κέντρο της Αθήνας, στο μικροσκόπιο βρίσκονται δυο ακόμα πολιτικοί, εμπλεκόμενοι και στο σκάνδαλο της Siemens .
Αίσθηση, στο μεταξύ, προκαλεί το πολυσέλιδο πόρισμα , που συντάσσεται από την Εξεταστική Επιτροπή , αποσπάσματα από το προσχέδιο του οποίου δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής. Τα ονόματα άλλων πέντε υπουργών καταγράφονται στο κεφάλαιο του πορίσματος για τις προγραμματικές του ΟΣΕ . Οι πρώην υπουργοί είναι όλοι εκτός Βουλής και ανήκαν και στις δυο κυβερνήσεις των μεγάλων κομμάτων , τόσο του ΠΑ.ΣΟ.Κ , όσο και της Ν.Δ. Για πρώην υπουργό αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι είχε πεισθεί για τη χρησιμότητα των συμβάσεων με την Siemensκαι επιχειρούσε να πείσει και την τότε ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας!
Νομοθετικές πρωτοβουλίες θα πάρει η κυβέρνηση , που βρίσκεται σε αναμονή της σύνταξης του πορίσματος , στο οποίο δίνει μεγάλη σημασία. Εκτός από τις αλλαγές για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, σύντομα θα υπάρξει και πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη να δοθεί και αστική αποζημίωση από την περιουσία του από πολιτικό, που αποδεδειγμένα πλούτισε παράνομα κατά τη διάρκεια της υπουργίας του. Σύμφωνα με παλιότερη πρόταση του κ. Απ. Κακλαμάνη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να είναι παραίτηση δικαιώματος από τον ίδιο τον πολιτικό, μια λύση που φυσικά θα του επιβληθεί! Ρητή εντολή του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου είναινα συντομευθούν οι διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, τόσο από τη δικαιοσύνη, όσο και από τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας.
       


Διαβάστε περισσότερα:
 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=377085&dt=10/01/2011#ixzz1Ag9M34hU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου