Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Πεκίνο Κίνα και ΗΠΑ έχουν κοινά συμφέροντα στην χερσόνησο της Κορέας

Φωτ.αρχείου: Συνάντηση Ομπάμα Χου στη Σεούλ στις 11 Νοεμβρίου 2010
Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011  [ 07:58 ]
Η Κίνα μοιράζεται «κοινά ενδιαφέροντα καί στόχους» με τις ΗΠΑ, στα θέματα της χερσονήσου της Κορέας, δήλωσε Κινέζος διπλωμάτης την Τετάρτη, πριν από την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Χού Ζιντάο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Τσιούι Τιανκάι επανέλαβε σε συνέντευξη τύπου στο Πεκίνο, πριν την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου από τις 18 εως τις 21 του Ιανουαρίου που περιλαμβάνει και συνάντηση με τον πρόεδρο Ομπάμα, την πρόσκλησή του για επανέναρξη των εξακομματικών συνομιλιών.

Ο Ομπάμα ενδεχομένως θα πιέσει τον πρόεδρο Χού να αυξήσει την «επιρροή» του, στη σύμμαχό του Βόρεια Κορέα, η οποία πυροδότησε ξανά τοπικό συναγερμό, βομβαρδίζοντας ένα Νοτιοκορεάτικο νησί, αλλά και σημειώνοντας περαιτέρω πρόοδο στον εμπλουτισμό ουρανίου, γεγονός που μπορεί να της παράσχει ένα δεύτερο μονοπάτι απόκτησης πυρηνικών όπλων.

Ο πρόεδρος Ομπάμα είναι επίσης πιθανό να εκφράσει τα παράπονα των ΗΠΑ στο Πεκίνο γιατί διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα την αξία του νομίσματός του, γιούαν, απέναντι στο δολάριο, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει για την Κίνα ένα αθέμιτο εμπορικό πλεονέκτημα.



Διαβάστε περισσότερα:
 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=377552&dt=12/01/2011#ixzz1AqGAHlmO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου