Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Παύλος Γερουλάνος «Στον ΕΟΤ χορηγήθηκαν χρήματα εκεί που δεν έπρεπε»

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος
Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011  [ 19:20 ]
«Μαγαζί βαριά αρρωστημένο» χαρακτήρισε τον ΕΟΤ ο υπουργός Πολιτισμούς Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή τα πορίσματα για την λειτουργία του την προηγούμενη τριετία και τα οποία όλα έχουν καταλήξει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους τόνισε ότι στον ΕΟΤ σπαταλήθηκαν χρήματα που δεν έπρεπε να σπαταληθούν.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πρωτοβουλίες του υπουργείου για τη νέα χρονιά με στόχο την έξοδο του ελληνικού τουρισμού από την κρίση.

Συγκεκριμένα, στο προσεχές διάστημα θα κατατεθεί ένα νομοσχέδιο που θα ευνοεί την απλοποίηση των διαδικασιών για επενδύσεις στον τουρισμό (σε συνεργασία με τον υπουργείο Περιβάλλοντος). Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα υπάρχει μάλιστα ειδική αναφορά για την ευόδωση επενδύσεων στην τουριστική κατοικία. Πρόθεση του υπουργείου είναι η υλοποίηση αυτόνομων επενδύσεων στην τουριστική κατοικία χωρίς την ύπαρξη ξενοδοχειακών μονάδων.

Ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι ο όρος τουριστική κατοικία θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί. Φέτος ο ΕΟΤ θα συμμετάσχει σε 69 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις με τον προϋπολογισμό αυτό να είναι μειωμένος κατά 40% σε σχέση με πέρσι.

Σε ό,τι αφορά τέλος στη διαφημιστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό σημαντικό ρόλο και πάλι θα παίξει το διαδίκτυο, όπως επίσης και η στρατηγική προβολής ανά χώρα-στόχο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής ανέφερε ότι το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έχει εκδώσει πόρισμα-κόλαφο για τις προηγούμενες διοικήσεις και το «πάρτι» που γινόταν και συμπλήρωσε ότι εάν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία ο εισαγγελέας να το φέρει στη Βουλή.

Εξάλλου, για το εάν θα ανακοινωθεί η λίστα για τα χρέη 24 δισ. ευρώ, ο κ.Πεταλωτής είπε, μεταξύ άλλων, ότι «εφόσον υπάρχει τεχνική δυνατότητα, εννοείται ότι θα υπάρχει διαφάνεια» και ότι «εκεί και ανάλογα με τα προσωπικά δεδομένα, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα να ανακοινωθεί η λίστα».



Διαβάστε περισσότερα:
 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artId=377193&dt=10/01/2011#ixzz1Ag5tf8Ao

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου