Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Αγορά Εφαρμογών Ο ρυθμός ανάπτυξης της βιομηχανίας των applications κόβει την ανάσα




Τα 10 δισεκατομμύρια έχουν ξεπεράσει οι εφαρμογές (applications) που έχει διαθέσει μέχρι σήμερα μόνο το διαδικτυακό κατάστημα της Apple, App Store. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ο τυχερός που αγόρασε και «κατέβασε» την υπ’ αριθμόν 10δις εφαρμογή κερδίζει μια δωροεπιταγή αξίας 10.000 δολαρίων, αλλά ακόμα δεν έχει γνωστοποιήσει τα στοιχεία του τυχερού.
Υπενθυμίζεται ότι οι «εφαρμογές» είναι λογισμικά προγράμματα, που μπορεί κανείς να «κατεβάσει» από διαδικτυακά σημεία διάθεσης όπως το App Store και τα οποία δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να βλέπουν βίντεο, να οργανώνουν τα λογιστικά τους, να παίζουν παιχνίδια, να διαβάζουν μια εφημερίδα στα έξυπνα κινητά τους, στα ipad και τις συσκευές ηλεκτρονικής ανάγνωσης.
Οι μεγαλύτεροι παίκτες στον τομέα των «εφαρμογών» είναι η Apple, η Google και η Microsoft, ενώ πρόκειται για μια αγορά που αυξάνεται με ρυθμούς που κόβουν την ανάσα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2009 η Apple είχε διαθέσει 2 δισεκατομμύρια εφαρμογές, ενώ το 2010 διέθεσε περισσότερες από 8 δις «εφαρμογές» και όπως προβλέπουν πολλοί αναλυτές μέσα στο 2011 θα ξεπεράσει το όριο των 20 δισεκατομμυρίων.


Διαβάστε περισσότερα:
 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=85&artId=380063&dt=24/01/2011#ixzz1C03VOSYw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου