Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Αναγκαία η ώθηση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση

Ο κ. Ναουγιούκι Σινοχάρα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ εμφανίσθηκε φειδωλός στις προβλέψεις του για την ευρωπαΙκή κρίση χρέους

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011  [ 17:41 ]
Η Ευρώπη δεν έχει καταφέρει ακόμα να πείσει τις αγορές για την ικανότητά της να επιλύσει το πρόβλημα του χρέους δήλωσε σήμερα ο υπ’αριθμόν 3 στην ιεραρχία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ναογιούκι Σινοχάρα. Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ εμφανίστηκε φειδωλός ως προς τις προβλέψεις του για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

«Προς το παρόν φαίνεται ότι η επέκταση της κρίσης πέραν των ορίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα περιοριστεί» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Τόκιο. Πρόσθεσε όμως ότι «αν τα προβλήματα που σχετίζονται με το ευρωπαϊκό χρέος διογκωθούν τότε θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό θα επισύρει σημαντικούς κινδύνους για τις υπόλοιπες οικονομίες».

Ο 57χρονος Σινοχάρα υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα (των ευρωπαϊκών χωρών) αλλά είναι εξίσου απαραίτητο να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»
Ο κ. Σινοχάρα κατέληξε ότι οι μέχρι στιγμής κινήσεις των ευρωπαίων ηγετών «δεν έχουν απομακρύνει το σκεπτικισμό των αγορών» σχετικά με την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους καθώς τα spreads των ελληνικών και ιρλανδικών ομολόγων «παραμένουν πολύ υψηλά παρά τα πακέτα διάσωσης».


Διαβάστε περισσότερα:
 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artId=378155&dt=14/01/2011#ixzz1B7YK9ZQl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου