Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

«Ναι» στο ευρωομόλογο από Deutsche Bank

NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010 14:28
Τελευταία Ενημέρωση : 28/12/2010 18:16
Συνέχιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και το 2011 προβλέπει ο οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγερ, ενώ τάσσεται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου.

«Η ευρωκρίση θα συνεχιστεί τουλάχιστον το πρώτο τετράμηνο. Ελπίζω ότι στο μεταξύ οι πολιτικοί θα λάβουν αποφάσεις για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και επομένως να ηρεμήσουν και οι αγορές», τονίζει σε συνέντευξή του στη ηλεκτρονική έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο γερμανός οικονομολόγος δηλώνει ότι «δεν θα παραξενευόταν, εάν προσεχώς προσχωρούσε και η Πορτογαλία στον μηχανισμό στήριξης» και τονίζει: «Πρέπει να αποσαφηνιστεί πώς θα συμμετέχουν οι επενδυτές σε περιπτώσεις κρίσης στο μηχανισμό στήριξης υπερχρεωμένων χωρών. Πρέπει επίσης να αποσαφηνιστεί πώς θα είναι ο σχεδιαζόμενος μηχανισμός σταθεροποίησης του ευρώ μετά το 2013. Μέχρι τώρα και στα δύο αυτά σημεία υπάρχουν πολλές ασάφειες».

Όσον αφορά στα ευρωομόλογα, επισημαίνει ότι η πρόταση υπάρχει από την άνοιξη και εκτιμά ότι «τώρα δεν θα έπρεπε πια να συζητείται, αλλά να δρομολογείται». «Τον Ιανουάριο θα αυξηθούν οι πιέσεις των αγορών, διότι πρέπει επιτέλους να είναι σαφέστατη η πορεία του ευρώ», σημειώνει ο Μάγερ.

Πηγή: Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου