Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Καταργείται η αίτηση για το Βιοτεχνικό Πάρκο Ιεράπετρας


Με επιστολή του προς το Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, βουλευτή Λασιθίου κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΙΠΑ Ιεράπετρας Στυλιανός Γιακουμάκης ζητά την παρέμβασή του. Η επιστολή:
«Αξιότιμε Κύριε Γραμματέα,
Όπως γνωρίζετε, εδώ και 2 περίπου χρόνια πολλές μικρές επιχειρήσεις της Ιεράπετρας έφτιαξαν ένα Φορέα, την ΒΙ.ΠΑ. Ιεράπετρας Α.Ε.
Χρηματοδοτήσαμε με δεκάδες χιλιάδες ευρώ Τεχνικές Μελέτες και διαδικασίες με σκοπό να φτιάξουμε ένα Βιομηχανικό Πάρκο στην Ιεράπετρα που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η πόλη μας και η περιοχή γενικότερα.
Σήμερα μετά από πολύ κόπο και χρήματα ο φάκελος μας βρίσκεται στην τελική ευθεία για να εγκριθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Όμως σε ένα καινούριο Νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί υπάρχει μια διάταξη με βάση την οποία η αίτηση μας καταργείται, ο φάκελος μας δεν εξετάζεται και υποχρεωνόμαστε να ξεκινήσουμε από την αρχή με το νέο Νόμο.
Αυτή η πρωτοφανής διάταξη μας οδηγεί σε μεγάλη απογοήτευση και σε διάλυση των προσπαθειών μας, ενώ τα χρήματα που δαπάνησαν πολλές επιχειρήσεις στην Ιεράπετρα εν μέσω οικονομικής κρίσης πάνε χαμένα.
Κύριε Γραμματέα, σε όλα τα σχέδια Νόμου που μέχρι σήμερα είχαν γίνει γνωστά για το ίδιο θέμα, υπήρχε πάντοτε μια μεταβατική διάταξη, η οποία έλεγε ότι οι φάκελοι που έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζονται κανονικά και οι ΚΥΑ εκδίδονται σύμφωνα με το Ν. 2545/97, που μέχρι και σήμερα ισχύει.
Ζητάμε από εσάς ως τοπικό βουλευτή της περιοχής, που έχετε και επίλεκτη θέση στο ΠΑΣΟΚ να επανέλθει η παλιά διάταξη και η ΚΥΑ του ΒΙ.ΠΑ. Ιεράπετρας να εκδοθεί με το Ν. 2545/97 άμεσα.
Ταυτόχρονα ζητάμε από εσάς να επιδιώξετε και να διασφαλίσετε τη χρηματοδότηση του έργου με χρήματα του ΕΣΠΑ σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις και διαδικασίες.
Αν αυτό δε συμβεί άλλη μια αναπτυξιακή προσπάθεια της Ιεράπετρας και του Ν. Λασιθίου, που επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί κυρίως με ιδιωτικούς πόρους, θα καταστραφεί ολοσχερώς.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου