Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

AB-McCain-Revive: Ανακυκλώνουν το χρησιμοποιημένο λάδι


Η McCain, σε συνεργασία με την ΑΒ και τη Revive, συμμετέχουν στη προσπάθεια ανακύκλωσης χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού. Σε ειδικά μπουκάλια που προσφέρει η McCain, μπορείτε να τοποθετείτε στις ειδικές δεξαμενές εναπόθεσης λαδιού της Revive που βρίσκονται έξω από τα καταστήματα ΑΒ.

Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λάδια, αντί ν’ακολουθήσουν τη διαδικασία των απορριμμάτων, με σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, να συλλέγονται και να μετατρέπονται σε βιοκαύσιμα και βιολιπαντικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Παράλληλα, για κάθε λίτρο χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού από τα νοικοκυριά, αποδίδονται 3 λεπτά του ευρώ στην Περιβαλλοντική Οργάνωση WWF Ελλάς. Με τον τρόπο αυτό, μεγιστοποιείται η συνεισφορά όλων μας στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και της κλιματικής αλλαγής.

Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε την περίοδο Οκτώβριου - Νοέμβριου σε συνολικά 13 καταστήματα ΑΒ στο νομό Αττικής ενώ προβλέπεται η επανάληψη της ενέργειας και στην επαρχία στις αρχές του 2011.

Οι πρώτες ενέργειες στα καταστήματα της Αττικής, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Mc Cain, στέφθηκαν με επιτυχία αφού η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική, τόσο στην ιδέα της ανακύκλωσης του χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού, όσο και στην σύμπραξη 3 σημαντικών εταιρειών για το κοινό καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου