Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Εδική Ομάδα στα Γυμνάσια , Λύκεια και ΑΕΙ προβλέπει το Μνημόνιο- Θα είναι σε συνεχή επαφή με τη Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή


Ρεπορτάζ:likio.gr

Τη συγκρότηση ανεξάρτητης ειδικής ομάδας εκπαιδευτικής πολιτικής, για τα Γυμνάσια , Λύκεια, Δημοτικά και ΑΕΙ, η οποία δεν διευκρινίζεται εάν θα αποτελείται από Έλληνες ή ξένους, προβλέπει το νέο Μνημόνιο του ΔΝΤ που υπέγραψε η κυβέρνηση. . Τα μέλη της ειδικής ομάδας θα έχουν "ανοιχτή" γραμμή με τη Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση η οποία αποτελείτε μόνο από ξένους μ εξαίρεση

την ελληνίδα Λίντα Κατέχη , προβλέπει το νέο Μνημόνιο του ΔΝΤ που υπέγραψε η κυβέρνηση.

Η ειδική ομάδα θα συγκροτηθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του νέου έτους , του 2011.

Η ειδική ομάδα, σύμφωνα με το μημόνιο , θα έχει στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος και την αποτελεσματικότητα της χρήσης πόρων στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ειδική ομάδα, σύμφωνα πάντα με το Μνημόνιο, θα είναι σε συνεχή επαφή με την ήδη υπάρχουσα Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, στην οποία προεδρεύει η Λίντα Κατέχη .

Τα μέλη της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής που βρίσκονται από χθες στην Αθήνα και θα αναχωρήσουν την Κυριακή είναι τα εξής:


· David Naylor (Καναδάς), Πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Toronto.

· Gavin Brown (Αυστραλία), πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ.

· Gudmund Hernes (Νορβηγία), Πρώην Υπουργό Παιδείας και Έρευνας, Πρώην Υπουργό Υγείας και Πρόεδρο του διεθνούς Συμβουλίου Κοινωνικών Ερευνών.

· James J. Duderstadt (ΗΠΑ), Επίτιμο Πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Michigan.

· Jo Ritzen (Ολλανδία), Πρώην Υπουργό Παιδείας και Πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ.

· John Sexton (ΗΠΑ), Πρόεδρο του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

· Λίντα Κατέχη (Linda P.B. Katehi) (ΗΠΑ), Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Davis. (Η κ. Κατέχη θα είναι και συντονίστρια της επιτροπής).

· Patrick Aebischer (Ελβετία), Πρόεδρο του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας στην Λωζάννη.

· Lap-Chee Tsui (Hong Kong), Πρύτανη και Πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Hong Kong.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου