Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Οι προτάσεις του κ. Γ. Καμίνη

Της Ελενας Kαρανατση

Απέναντι από το δημαρχείο οι αντιρατσιστικές φωνές διαδηλωτών. Πίσω, μικρή ομάδα ακροδεξιών (20), προσήχθη σε αστυνομικά τμήματα. Εξω από το δημαρχιακό μέγαρο, αστυνομικές δυνάμεις. Και μέσα ο δήμαρχος Γ. Καμίνης να μιλά για μια Αθήνα που «δεν μας τιμά, δεν μας ταιριάζει, μας φοβίζει και τη φοβόμαστε»...

Η πρότασή του για την «απελευθέρωση» της πολιορκημένης από φόβο και προβλήματα Αθήνας, την οποία κατέθεσε στον πρωθυπουργό, εδράζεται στην αποτροπή της παράνομης εισόδου αλλοδαπών και της καθόδου τους στην Αθήνα. «Πρέπει να γίνει σαφές ότι η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα δεν διασφαλίζει ασυλία έναντι του νόμου» είπε, ενώ για την καταγραφή των μεταναστών στην Αθήνα προτείνει όσοι αλλοδαποί δεν προσέρχονται οικειοθελώς, να κρατούνται, με σκοπό την άμεση απομάκρυνσή τους. Ζητεί επίσης να διαμορφωθούν άμεσα οι χώροι κράτησης των υπό απέλαση αλλοδαπών σε περιοχές εκτός Αθηνών. Ο κ. Καμίνης ανακοίνωσε τη δημιουργία κέντρων ημερήσιας φιλοξενίας και διανυκτέρευσης σε απόρους, αστέγους, τοξικοεξαρτημένους και την αποκέντρωση των συσσιτίων μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Επανέλαβε σειρά προτάσεων (π. χ. αξιοποίηση κλειστών ξενοδοχείων, συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας σε μεικτά κλιμάκια με ΕΛ. ΑΣ.) και ανέφερε ότι προχωρά και η αποκέντρωση του ΟΚΑΝΑ - το δημοτικό νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ θα υποδεχθεί τη μονάδα απεξάρτησης.

Την ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και τη φύλαξη των συνόρων από τον στρατό για την αποτροπή λαθρομετανάστευσης πρότεινε σε επιστολή του προς τον κ. Παπουτσή ο Ν. Κακλαμάνης, που ζητεί άμεση αναθεώρηση του Δουβλίνου ΙΙ. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Ν. Σοφιανός μίλησε για προγκρόμ κατά των μεταναστών, ενώ τάχθηκε κατά της διάθεσης δημοτικών αστυνομικών σε μεικτά κλιμάκια, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να θέσει τη ζωή τους σε κίνδυνο. «Μαζικές απελάσεις μέχρι να αδειάσει η Αθήνα από κάθε καρυδιάς καρύδι και άσυλο μόνο στους κυνηγημένους πρόσφυγες», πρότεινε ο κ. Γ. Αμυράς.

«Είναι απαράδεκτο να δαπανώνται 350 εκατ. για το μεγαλομανές έργο της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου, όταν με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του κέντρου», τόνισε η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, κ. Ελ. Πορτάλιου. Την πρόταση να μεταφερθούν δωρεάν με πλοία προς τις χώρες που το επιθυμούν αλλοδαποί μετανάστες έκανε ο δημ. σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος. Ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κ. Π. Κωνσταντίνου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τη Χρυσή Αυγή κατά των μεταναστών και ζήτησε να επιταχθούν ξενοδοχεία για να φιλοξενήσουν φτωχούς Ελληνες και αλλοδαπούς.

Αύριο θα ξανασυνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το κέντρο, ενώ στα μέσα Ιουνίου ο κ. Καμίνης θα επισκεφθεί το Ισραήλ, για να συνάψει συμφωνίες για την προσέλκυση τουριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου