Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε λιμένες για τις ιδιωτικοποιήσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο κέντρο του Πειραιά, με αίτημα να παραμείνουν τα λιμάνια υπό κρατικό έλεγχο, πραγματοποίησαν σήμερα υπάλληλοι λιμανιών όλης της χώρας, οι οποίοι προχώρησαν και σε στάση εργασίας από τις 11 έως τις 3 μμ. Ανάλογη συγκέντρωση και πορεία έγινε και στη Θεσσαλονίκη.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν επίσης η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Νικόλαο Λίτινα.

Οι εργαζόμενοι επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον κ. Λίτινα ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και επανέλαβαν την πρόθεσή τους να δώσουν τη μάχη μέχρι τέλος.

Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γ. Γεωργακόπουλος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε πως το 51% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ θα πρέπει να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο και έκανε λόγο για «μητέρα των μαχών» στην περίπτωση ιδιωτικοποίησης του οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας) θα έχει συνάντηση, κατά πάσα πιθανότατα αύριο, με συνδικαλιστές άλλων ΔΕΚΟ που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν για να συζητήσουν και να αποφασίσουν πιθανότατα και κοινές κινητοποιήσεις, ενώ παράλληλα προγραμματίζουν και 24ωρη απεργία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου