Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Αλληλεγγύη μεταξύ υπουργών συνέστησε ο πρωθυπουργός

Κατά το κλείσιμο της «άτυπης» συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που συνήλθε το απόγευμα της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τόνισε, μεταξύ άλλων: «Πήραμε αποφάσεις ομόφωνα για τις κεντρικές μας επιλογές. Με καθαρή πορεία πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Πήραμε τις αποφάσεις μας με σοβαρότητα με αίσθημα δικαίου και προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος».

«Σήμερα αποφασίζουμε να πάμε μπροστά», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ συνέστησε αλληλεγγύη μεταξύ των υπουργών και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του έργου της κυβέρνησης. Το μήνυμά μας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λαού μας. Και η βούλησή μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Υπηρετούμε, πρόσθεσε, με πράξεις το μήνυμα αυτό, που είναι απαραίτητο να περνά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει γίνει πολλή και συστηματική διαβούλευση για το πρόγραμμα του οδικού χάρτη, δηλαδή για τις βασικές αποφάσεις της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και την οικονομική ανάπτυξη.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε συναντηθεί κατ' ιδίαν με τους υπουργούς Ανδρέα Λοβέρδο, Άννα Διαμαντοπούλου, Λούκα Κατσέλη, Χρήστο Παπουτσή, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε πως αύριο, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί – στις 11 το πρωί – η τακτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Βενιζέλος: Αλλαγή της πολιτικής ατμόσφαιρας

«Στη χώρα αυτή δεν βρίσκεται μόνο η κυβέρνηση. Η πολιτική διεύθυνση της χώρας δεν περιλαμβάνει μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα συνδικάτα, την κοινωνία των πολιτών, τη δικαιοσύνη και την τοπική αυτοδιοίκηση», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, έξωθεν του Μεγάρου Μαξίμου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «πρώτιστο μέλημα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας είναι η αλλαγή της πολιτικής ατμόσφαιρας και ιδιαίτερα η δίκαιη κατανομή των ευθυνών σε όλους ανάλογα με το ρόλο τους και τη θέση τους».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «αν παραμείνει μόνη της η κυβέρνηση να σέρνει ένα τεράστιο κάρο, δεν θα καταλήξουμε πουθενά. Η κυβέρνηση κάνει το καθήκον της και θα επιτελέσει το έργο της και σε αυτό πρέπει να συμπράξουν όλοι όσοι συμμετέχουν στην πολιτική διεύθυνση της χώρας που είναι κάτι ευρύτερο από την κυβέρνηση», είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι καθοριστικός, καθώς δεν έχει μόνο το ρόλο ασκήσεως κριτικής, αλλά έχει και την υποχρέωση συναίνεσης», συμπλήρωσε. «Δεν θέλω να δω τον κ. Σαμαρά, μεθαύριο στο Ζάππειο, να επιχαίρει εμμέσως για προβλήματα ή έμμεσα να ποντάρει σε αποτυχία της προσπάθειας της χώρας», είπε ο κ. Βενιζέλος. «Ο κ. Σαμαράς πρέπει να συστρατευτεί στην προσπάθεια διότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί και αυτός τμήμα της πολιτικής διεύθυνσης της χώρας», κατέληξε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου