Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Διαδήλωση Τουρκοκυπρίων


Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο. Νέο συλλαλητήριο πραγματοποιούν το μεσημέρι οι Τουρκοκύπριοι, στην πλατεία Ινονού, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, μέσα στο βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τις πρώτες κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων στο τέλος Ιανουαρίου -που προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση της Άγκυρας- αλλά και από τον σάλο μετά την γκαγκστερική επίθεση την περασμένη Παρασκευή κατά της εφημερίδας "Αφρίκα" και του εκδότη της Σενέρ Λεβέντ, ο οποίος κατάγγειλε ότι πίσω από αυτή βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.
    Στο συλλαλητήριο αναμένεται ότι εκτός των Τουρκοκυπρίων θα πάρουν μέρος και παιδιά εποίκων που γεννήθηκαν στην Κύπρο, ενώ εκδηλώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των Τουρκοκυπρίων προγραμματίζονται σήμερα και στην Κωνστντινούπολη.
    Οι Τουρκοκύπριοι υποστηρίζουν ότι νοιώθουν καταπιεσμένοι στην ίδια τους την πατρίδα από τους εποίκους και την οικονομική πολιτική της Άγκυρας. Νιώθουν επίσης προσβεβλημένοι από τις δηλώσεις Ερντογάν.
    Αν και η κατάσταση χθες βράδυ στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας ήταν ήρεμο, ωστόσο κυκλοφορούν φήμες για προβοκάτσια από ακραία εθνικιστικά στοιχεία.
    Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, που θα λάβει το κατοχικό καθεστώς σε συνεργασία με την Άγκυρα. Για τον σκοπό αυτό έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες των μελών της λεγόμενης αστυνομίας για αντιμετώπιση της κατάστασης.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου