Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Οργή στα Κατεχόμενα Μήνυση στον Ερντογάν

Αθήνα
Νέο συλλαλητήριο έχει προγραμματισθεί την Τετάρτη, αυτή τη φορά εναντίον του κ. Ταγίπ Ερντογάν. Τα πνεύματα οξύνονται πλέον επικίνδυνα στην κατεχόμενη Κύπρο λόγω των κονδυλίων που τους έκοψε η τουρκική κυβέρνηση και τώρα οι Τουρκοκύπριοι στρέφονται και εναντίον των εποίκων.

Την ίδια ώρα 15 δικηγόροι από τα Κατεχόμενα με επιστολή τους προς το Γραφείο του Δημόσιου Κατήγορου στην Αγκυρα κατηγορούν τον τούρκο πρωθυπουργό ότι προσέβαλε με τις δηλώσεις του (περί υιοθετημένων και λοιπών φράσεων) τους Τουρκοκύπριους οι οποίοι ζητούν την τιμωρία του. Στην επιστολή-μήνυσή τους, οι 15 δικηγόροι επισημαίνουν ότι η κίνησή τους δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας αλλά αποκλειστικά κατά του Ερντογάν.

Το κλίμα οργής και απογοήτευσης που επικρατεί στα Κατεχόμενα για το πρόσωπό του τούρκου πρωθυπουργού θα εκφραστεί ιδιαίτερα στο συλλαλητήριο της Τετάρτης το οποίο προβλέπεται να είναι ογκώδες. Τα μηνύματα της διαδήλωσης, αναμένεται να απευθυνθούν τόσο προς το κατοχικό καθεστώς όσο και προς την τουρκική κυβέρνηση ενώ  θα αφορούν τον αυξημένο αριθμό εποίκων που εισρέουν στην Κύπρο, αλλά και τα οικονομικά μέτρα που τους έχουν επιβληθεί.

Σε δηλώσεις του, ο ηγέτης του τουρκοκυπριακού κόμματος της Κοινοτικής Δημοκρατίας κ.Μεχμέτ Τσακιτζή είπε ότι η «δέσμη οικονομικών μέτρων» επιβλήθηκε από την Αγκυρα και ζήτησε παραίτηση της ψευδοκυβέρνησης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο λόγος που αντιμετωπίζουν προβλήματα στα Κατεχόμενα είναι η μη επίλυση του κυπριακού  η οποία περισσότερο επηρεάζει τους Τουρκοκύπριους.

Από την πλευρά του, ο ψευδοπρωθυπουργός κ. Ιρσέν Κουτσιούκ (ο οποίος προσφάτως βρισκόταν στην Αγκυρα επιχειρώντας να εκτονώσει την κατάσταση) κάλεσε τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου να μην αναρτήσουν πανό το οποίο θα «ενοχλήσει» την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου