Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Διπλή Διεθνής Διάκριση για τη Nanophos

Δύο διεθνείς διακρίσεις για την καινοτομία στον τομέα της πράσινης δόμησης απέσπασαν προϊόντα της Ελληνικής εταιρείας νανοτεχνολογίας, NanoPhos AE (εταιρεία-μέλος του mi-cluster). Τα προϊόντα SurfaPore ThermoDry και SurfaShield C βραβεύθηκαν αντίστοιχα στη World Expo 2010 της Σανγκάης και τη Διεθνή Έκθεση Οικοδομικών Υλικών BIG5 του Ντουμπάι.

Ο κος Θεοχαράκης, πρόεδρος του Δ.Σ της NanoPhos AE, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για τις βραβεύσεις των προϊόντων μας. Ήλθαν ως αποτέλεσμα του αρχικού μας στόχου, που δεν ήταν άλλος, από το να παράγουμε καινοτόμα και ανταγωνιστικά προϊόντα που απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά. Κάθε ελληνική εταιρεία μπορεί να είναι ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο, αρκεί να απεμπλακεί από το φόβο και να τολμά. Η παραγωγή ανταγωνιστικών και καινοτόμων προϊόντων απαιτεί προσήλωση στο στόχο αλλά και συγχρόνως ευελιξία και δεν είναι πάντα ανάλογη του ύψους του κεφαλαίου που μπορεί να έχει στη διάθεσή του κάποιος επιχειρηματίας. Οι ελληνικές εταιρείες, μπορούν να παράγουν ανταγωνιστικά καινοτόμα προϊόντα και πρέπει να συνεχίσουν να τολμούν!»

Το πρωτοπόρο θερμομονωτικό χρωμάτων SurfaPore ThermoDry, βραβεύτηκε στις 6 Νοεμβρίου στη Σανγκάη για τη συμμετοχή του στο ZED (Zero Energy Development) Pavilion της World Expo 2010. Το υλικό επιλέχθηκε ως πρότυπο για τα νέα ενεργειακά κτήρια της Κίνας, καθώς προστίθεται σε οποιοδήποτε κοινό ακρυλικό χρώμα και τo μετατρέπει σε θερμομονωτικό, εξοικονομώντας ενέργεια με ένα απλό βάψιμο. Την World Expo 2010 της Σανγκάης, που διήρκησε από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου του 2010, επισκέφθηκαν περισσότεροι από 73 εκατομμύρια επισκέπτες. Με θέμα "Καλύτερη πόλη, Καλύτερη ζωή," η έκθεση εξέφρασε την επιθυμία της ανθρωπότητας για καλύτερη ζωή στα αστικά κέντρα του μέλλοντος.

Το δεύτερο προïόν της εταιρείας NanoPhos που γνώρισε διεθνή διάκριση, είναι το SurfaShield C, το μοναδικό υλικό στην κατηγορία του, καθώς έχει την ικανότητα να μετατρέπει πορώδεις επιφάνειες, όπως τοίχους και τσιμέντο, σε αυτοκαθαριζόμενες και αντιβακτηριδιακές. Το προïόν βραβεύτηκε με το βραβείο GAIA (Γαία) στη Διεθνή Έκθεση BIG5 του Ντουμπάι στις 21 Νοεμβρίου, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 2.250 εκθέτες απ' όλο τον κόσμο και είναι η μεγαλύτερη της Μέσης Ανατολής. Τα βραβεία GAIA έχουν ως στόχο να αναδείξουν «πράσινα» δομικά υλικά που προστατεύουν το περιβάλλον. Η επιλογή είναι ιδιαίτερα αυστηρή και γίνεται από ένα καταξιωμένο πάνελ κριτών που περιλαμβάνει ακαδημαϊκούς, πολιτικούς μηχανικούς, περιβαλλοντολόγους και άλλους έμπειρους επιστήμονες.

Πληροφορίες για τη Nanophos

Η εταιρεία NanoPhos AE (μέλος του mi-cluster), ιδρύθηκε το 2005 στο Λαύριο, τόπος όπου ακόμα και σήμερα παράγει τα προϊόντα της. Η εταιρεία αξιοποιεί τα ευρήματα της νανοτεχνολογίας δημιουργώντας και εξάγοντας προϊόντα που αδιαβροχοποιούν και προστατεύουν καθημερινές επιφάνειες. Το 2008, η NanoPhos βραβεύτηκε για την καινοτομία των προϊόντων της από τον πρόεδρο της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, και απέσπασε το 1ο βραβείο καινοτομίας στην έκθεση 100% Detail του Λονδίνου. Η σειρά προϊόντων SurfaPore, αδιαβροχοποιεί και προστατεύει υλικά όπως το τσιμέντο, πέτρα, κεραμίδια, ξύλο ή μάρμαρο χωρίς αλλαγή της φυσικής τους όψης. Τα προϊόντα SurfaPore έχουν ως βάση τους το νερό και δεν περιέχουν επικίνδυνους διαλύτες, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο σεβασμό στο χρήστη και στο περιβάλλον. Η αποτελεσματικότητα και ευκολία χρήσης των υλικών αναγνωρίστηκε γρήγορα από τις διεθνείς αγορές και τα προϊόντα της εταιρείας ήδη πωλούνται σε περισσότερες από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων Μ. Βρετανία, Νορβηγία, Σουηδία, Πορτογαλία, Τουρκία, Ιταλία, Σαουδική Αραβία, Ιράν, Κίνα, Ινδία και Ιαπωνία.

http://www.startup.gr/el/index.php?about=9&w=http://www.startupgreece.gov.gr/el/content/%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-nanophos-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου