Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ασία, Σκανδιναβία: Οι ψηφιακές τεχνολογίες οδηγούν τις οικονομίες



Σουηδία και Σιγκαπούρη είναι οι πιο ανταγωνιστικές χώρες στην ψηφιακή οικονομία, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Γενικότερα, οι σκανδιναβικές και ασιατικές οικονομίες εμφανίζουν τις καλύτερες επιδόσεις στη χρήση της πληροφορικής και των επικοινωνιακών τεχνολογιών· σε αυτές στηρίζουν την ανάπτυξή τους.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η Φινλανδία βρίσκεται στην τρίτη θέση, η Ελβετία στην τέταρτη ενώ οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την πέμπτη θέση. Οι τεχνολογίες επικοινωνίας είναι «μοχλός ενός οικονομικότερου, φιλικότερου περιβαλλοντικά και πιο βιώσιμου κόσμου», συμπληρώνεται στην έκθεση.
Έπειτα από μία εκ των σοβαρότερων οικονομικών κρίσεων της δεκαετίας η χρήση των τεχνολογιών αυτών είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η Ισλανδία για παράδειγμα έχει κάτι να στηριχθεί εφόσον βρίσκεται στην 16η θέση, την ίδια στιγμή που η Δανία φιγουράρει στην 7η θέση και η Νορβηγία στην 9η.
Αλλά και οι ασιατικές οικονομίες δεν τα πάνε άσχημα με την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα να καταλαμβάνουν την 6η και τη 10η θέση αντίστοιχα. Το Χονγκ-Κονγκ ακολουθεί στην 12η με τον Καναδά να είναι στην 8η.
Η μελέτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ επικεντρώνεται στις επιχειρήσεις, τις ρυθμιστικές αρχές καθώς και το περιβάλλον των υποδομών πληροφορικής. Εξετάζει την ετοιμότητα τριών εμπλεκομένων· τον ατόμων, των επιχειρήσεων καθώς και των κυβερνήσεων.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΒΒC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου