Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Σχέδιο «Β» από τους Τούρκους για την Κύπρο

Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ


Αθήνα

Ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας κατήγγειλε ότι η Τουρκία διαθέτει ένα εναλλακτικό σχέδιο για την επίλυση του Κυπριακού, το οποίο χαρακτήρισε ως «σχέδιο Β», σε περίπτωση που ναυαγήσουν οι ενδοκυπριακές συνομιλίες.

Το σχέδιο αυτό αποβλέπει, είπε, στην αναγνώριση του ψευδοκράτους: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα αντίπαλο, τον οποίο έχει κυριεύσει η αλαζονεία και που κατασκευάζει νέα ιδεολογήματα για τον ρόλο της Τουρκίας στον ισλαμικό κόσμο, τα οποία πείθουν λόγω των πολλών σκοπιμοτήτων, προσπαθώντας να κατηγορήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά για κωλυσιεργία στις συνομιλίες, με στόχο την εφαρμογή σχεδίου Β για αναγνώριση δεύτερου κράτους», είπε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Κύπρου

Ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια και τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια των οποίων επιβεβαιώθηκε η πλήρης στήριξη της Αθήνας στους χειρισμούς για λύση του κυπριακού, γεγονός που θα αποτελέσει υπηρεσία προς την Ελλάδα, γιατί θα ανοίξουν οι ορίζοντες επίλυσης των ελληνοτουρκικών προβλημάτων.

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=396854

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου