Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Πρωταγωνιστούν τα tablet στην έκθεση CES του Λας Βέγκας

Οι υπολογιστές tablet αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στην έκθεση CES, τη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών στον κόσμο, που διοργανώνεται αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας της Νεβάδα.


Με περισσότερους από 2.700 εκθέτες και 126.000 επισκέπτες, η CES δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις του χώρου να συνδυάσουν την τηλεόραση με το αυτοκίνητο, ακόμη και με οικιακές συσκευές. «Η κυρίαρχη τάση στην έκθεση θα είναι τα tablet. Κάθε εταιρία θα παρουσιάσει από ένα», λέει ο αναλυτής Στίβεν Μπέικερ.
Η Apple έχει ήδη πουλήσει περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια τεμάχια του iPad από τον Απρίλιο, με τις πωλήσεις των Χριστουγέννων να αναμένεται να οδηγήσουν τον αριθμό αυτό πέρα από τα δέκα εκατομμύρια. Τα tablet που θα παρουσιάσουν ανταγωνίστριες εταιρίες στην CES δεν πρόκειται να ανταγωνιστούν εκείνα της Apple, καθώς τα λειτουργικά συστήματα Android και Windows δεν είναι ακόμη έτοιμα για να υποστηρίξουν tablet, δίνοντας την ευκαιρία στην εταιρία του Στιβ Τζομπς να εδραιώσει την κυριαρχία της στον τομέα. Τα πλέον υποσχόμενα νέα tablet είναι αυτό της Hewlett-Packard και εκείνο μικρής ισραηλινής εταιρίας, με όνομα Notion Ink Atom.
Η συνδεσιμότητα με το Ιντερνετ αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα θέματα στη CES, με συσκευές που θα αναβαθμίζουν ακόμη και τις πιο απλές οικιακές συσκευές, δίνοντάς τους τη δυνατότητά να συνδεθούν στο Διαδίκτυο. Οι τηλεοράσεις τριών διαστάσεων, που πρωταγωνίστησαν στην περσινή CES, θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους στη φετινή διοργάνωση, με τους κατασκευαστές να παρουσιάζουν τις νέες επίπεδες οθόνες τους, ικανές για άμεση σύνδεση στο Ιντερνετ.
Τις ικανότητες αναπαραγωγής αρχείων media από το λειτουργικό της σύστημα, Windows 7, αναμένεται να παρουσιάσει η Microsoft, ενώ οι κολοσσοί των τηλεπικοινωνιών Verizon και AT&T θα ανακοινώσουν την εγκατάσταση νέων ταχύτερων δικτύων, ιδανικών για τα iPad και άλλες συσκευές tablet.
www.kathimerini.gr με στοιχεία από AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου