Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν στην Τουρκία



Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί ο φράχτης που πρόκειται να κατασκευαστεί στον Έβρο.


Έληξε πριν από λίγο η συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου, και Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στο Ερζερούμ.
Η συνάντηση άρχισε όπως είχε προγραμματιστεί στις 10 το πρωί, με τη συμμετοχή μόνο των δύο πρωθυπουργών, ενώ λίγο αργότερα, στις 12 παρά τέταρτο, στην συνάντηση προσήλθαν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Δημήτρης Δρούτσας και Αχμέτ Νταβούτογλου.
Οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών κατευθύνονται στο στάδιο της πόλης, όπου θα γίνει η τελετή των εγκαινίων.
Αργότερα, ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει στη συνάντηση των Τούρκων πρέσβεων και ακολούθως, αναμένεται να μιλήσει στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνομιλία, μεταξύ των δύο ηγετών, έγινε ανταλλαγή απόψεων, για όλα τα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες αλλά και για διεθνή περιφερειακά ζητήματα, ανάμεσα στα οποία είναι η λαθρομετανάστευση και τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει η Ελλάδα για την ενίσχυση των συνόρων της.
Ομιλία Παπανδρέου στην ετήσια σύνοδο των Τούρκων πρεσβευτών
Το μεσημέρι, ο κ. Γ. Παπανδρέου, αναμένεται να μιλήσει στη συνάντηση των Τούρκων πρέσβεων που γίνεται στο Ερζερούμ, με τη συμμετοχή 180 πρέσβεων. Στόχος της σύσκεψης είναι ο συντονισμός των πρέσβεων που εκπροσωπούν την Τουρκία στο εξωτερικό, ενώ γίνεται ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τεχνοκρατών και πολιτικής εξουσίας.
Η παρουσία του κ. Γ. Παπανδρέου στη συνάντηση αυτή κρίνεται, εκ των προτέρων, ιδιαίτερα σημαντική από όλους τους σχολιαστές στην Τουρκία. «Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ανεξάρτητα από το τί θα συζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογό του», λέει στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο διπλωματικός σχολιαστής, Τζενκίς Τσαντάρ.
Η πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό, αποτελεί ανταπόδοση της προσκλήσεως που είχε απευθύνει ο κ. Παπανδρέου στον κ. Ερντογάν, πριν δύο μήνες, για να συμμετάσχει σε διεθνή οικολογική συνάντηση στην Αθήνα.
Τέλος, οι δύο πρωθυπουργοί θα εγκαινιάσουν τους διεθνείς χειμερινούς αθλητικούς αγώνες των πανεπιστημιακών ομάδων, στους οποίους συμμετέχουν ομάδες από πανεπιστήμια 75 χωρών.
Τις επόμενες ημέρες, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις επαφές του σε ευρωπαϊκές χώρες -μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία- για τη δημιουργία ευρωομολόγου και την κοινή οικονομική διακυβέρνηση.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕΑφίσα στους δρόμους του Ερζερούμ με αφορμή την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου

Αφίσα στους δρόμους του Ερζερούμ με αφορμή την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου   (Φωτογραφία:  Reuters )





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου