Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Χυτήρης: Τέλος εποχής στο πολιτικό μας σύστημα

Δηλώσεις του αναπλ. υπουργού Πολιτισμού, Τηλ. Χυτήρη και των βουλευτών της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη και ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη για «πόθεν έσχες» και χρηματοδότηση κομμάτων.
Άνοιξε ο διάλογος για την χρηματοδότηση των κομμάτων και το «πόθεν έσχες» των βουλευτών, μετά την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών για νέο νομοθετικό πλαίσιο.
Μιλώντας, στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης, δήλωσε ότι ζούμε το τέλος εποχής στο πολιτικό μας σύστημα. «Μιλάμε πλέον για διαφορετική λειτουργία των κομμάτων... οι αλλαγές έρχονται ήδη με καθυστέρηση και θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα... έλεγχος τώρα σε κόμματα και βουλευτές», τόνισε.
Ο κ. Χυτήρης επισήμανε ότι η κρατική χρηματοδότηση θα πρέπει να μειωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, δήλωσε ανοικτός στην ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων αρκεί - όπως είπε - αυτή να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και τόνισε ότι οι Επιτροπές Ελέγχου θα πρέπει να απαρτίζονται και από δικαστικούς λειτουργούς.
«Σημασία δεν έχει εάν μπαίνεις πλούσιος, αλλά εάν βγαίνεις πλούσιος», είπε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε την πρότασή του να δημοσιεύσει η Βουλή τα «πόθεν έσχες» όλων των βουλευτών.
«Θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να αναλάβουμε την πρωτοβουλία και να μην περιμένουμε την εκτελεστική εξουσία», είπε ο κ. Μητσοτάκης και τάχθηκε υπέρ της μείωσης των βουλευτών.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε: «Ναι στα αυστηρότερα μέτρα ελέγχου, αλλά να φύγουμε επιτέλους από τα λόγια και να πάμε στην πράξη.. Το θέμα με τη διαφθορά στην Ελλάδα είναι η ατιμωρησία και φοβάμαι ότι όλα αυτά είναι μασάζ στην κοινή γνώμη, για να περάσει η κυβέρνηση τα μέτρα» .
«Εδώ και τόσους μήνες βοά ο τόπος για τον κ. Τσοχατζόπουλο και το ‘πόθεν έσχες’ δεν έχει ελεγχθεί ακόμα», είπε ο κ. Παπαδημούλης και σημείωσε ότι οι βουλευτές που συμμετέχουν στις επιτροπές θα πρέπει να κληρώνονται.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου