Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα από τη Saab


H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Saab κίνησε τη δικαστική διαδικασία για ελεγχόμενη πτώχευση στο πλαίσιο των προσπαθειών της επιχείρησης για αναδιοργάνωση.
Η Saab και η ιδιοκτήτρια εταιρία, η ολλανδική Swedish Automobile (πρώην Spyker), δήλωσαν ότι ο σκοπός της «προταθείσας εθελοντικής διαδικασίας αναδιοργάνωσης είναι να διασφαλιστεί η βραχυπρόθεσμη σταθερότητα προσελκύοντας ταυτόχρονα επιπρόσθετη χρηματοδότηση».
Η διαδικασία προβλέπει ότι το περιφερειακό δικαστήριο του Βάνερσμποργκ, όπου κατατέθηκε η αίτηση για ελεγχόμενη πτώχευση, πρέπει να την αναθεωρήσει.
Σε περίπτωση που την εγκρίνει, το δικαστήριο θα διορίσει έναν διαχειριστή που θα έχει ως έργο την αξιολόγηση της Saab και των επιχειρηματικών της σχεδίων.
Μία ανάλογη κίνηση είχε κάνει η Saab και το 2009. Η αυτοκινητοβιομηχανία πρότεινε σήμερα τον διορισμό του δικηγόρου Γκάι Λόφαλκ, ο οποίος συμμετείχε στη διαδικασία και το 2009, στη θέση του διαχειριστή.
Η Saab αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, με τους 3.700 εργαζομένους της να παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες. Η παραγωγή στο κυριότερο εργοστάσιό της, στο Τρολχάταν της δυτικής Σουηδίας, έχει σταματήσει από τον Απρίλιο.
Η ολλανδική Swedish Automobile εξαγόρασε τη Saab από τη General Motors το 2010.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου