Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Κατά της συγχώνευσης των AT&T και Τ-Mobile οι αρχές των ΗΠΑ

Η ομοσπονδιακή ρυθμιστική επιτροπή για τις τηλεπικοινωνίες στις ΗΠΑ και το υπουργείο Δικαιοσύνης εναντιώθηκε και επίσημα σήμερα -όπως είχε κάνει σαφές χθες -στο σχέδιο εξαγοράς της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας T-Mobile, θυγατρικής της Deutsche Telecom, από τον δεύτερο σε μέγεθος όμιλο στις τηλεπικοινωνίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, AT&T, με τίμημα 39 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πώληση «θα μείωνε τον ανταγωνισμό στην αγορά των τηλεπικοινωνιών και ειδικά της ασύρματης τηλεφωνίας, οδηγώντας σε εκτεταμένες ανατιμήσεις, σε παροχή υπηρεσιών κατώτερης στάθμης, σε λιγότερες επιλογές για τον καταναλωτή, σε λιγότερο καινοτόμα προϊόντα στη διάθεση εκατομμυρίων αμερικανών καταναλωτών», αναφέρει σχετικό ανακοινωθέν του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Τζέιμς Κόουλ σχολίασε ότι «η συνένωση των ανωτέρω ομίλων τηλεπικοινωνιακών προϊόντων «συνδυάζει τους δύο από τους συνολικά τέσσερις πρωταγωνιστές αυτής της αγοράς θέτοντας συγχρόνως εκτός αγοράς έναν ανταγωνιστή, όπως είναι η T-Mobile».

«Προκειμένου να διαφυλαχθεί ότι ο ανταγωνισμός θα προφυλαχθεί κι όλοι οι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτών, των επιχειρήσεων, της κυβέρνησης, θα διαθέτουν υψηλής κι ανταγωνιστικής ποιότητας υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, το υπουργείο Δικαιοσύνης κινήθηκε σήμερα δικαστικώς για το ζήτημα αυτό», πρόσθεσε ο κ. Κόουλ.

Από την πλευρά της η AT&T με σημερινή δήλωση εκπροσώπου της δήλωσε «έκπληξη για τις τελευταίες αυτές εξελίξεις» και συγχρόνως κατέστησε σαφές ότι «προτίθεται στο άμεσο μέλλον επίσης να καταφύγει στη δικαιοσύνη», για να ακυρώσει τα ένδικα μέσα των κυβερνητικών υπηρεσιών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου