Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ελλάδα κάνει τα γερμανικά τανκς να... υποφέρουν

Η Ελλάδα κάνει τα γερμανικά τανκς να... υποφέρουν

Ρεπορτάζ του Gerhard Hegmann από το Μόναχο στους Financial Times Deutschland με τίτλο «Η Krauss – Maffei χάνει το ένα τέταρτο του τζίρου» και υπότιτλο «Η κατασκευάστρια εταιρεία αρμάτων μάχης υποφέρει εξαιτίας της Ελλάδας» αναφέρει:

«Η κατασκευάστρια εταιρεία αρμάτων μάχης Krauss – Maffei Wegmann (KMW) κατέγραψε το 2010 τις μεγαλύτερες απώλειες τζίρου στην ιστορία της. Τα έσοδα μειώθηκαν περίπου κατά ένα τέταρτο από 1,22 δις ευρώ σε περίπου 900 εκατ. ευρώ. Οπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, η μείωση οφείλεται στη λήξη μιας μεγάλης παραγγελίας αρμάτων Leopard από την Ελλάδα, καθώς και στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

Αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι η Siemens αποχώρησε στα τέλη του προηγούμενου χρόνου σε ασύμφορο χρονική στιγμή από τη συμμετοχή της κατά 49% στην KFW. Η εξοπλιστική εταιρεία με έδρα το Μόναχο είχε φτάσει ήδη το 2008 το υψηλότερο σημείο τζίρου ύψους 1,43 δις ευρώ και το 2009 τα 151 δις ευρώ. Η εταιρεία κατασκευής αρμάτων μάχης λέει ότι είχε κέρδη και το 2010, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν δίνει επιπλέον στοιχεία.

Από την αρχή του χρόνου η επιχείρηση, που αριθμεί περίπου 3500 εργαζόμενους ανήκει εξ ολοκλήρου στην οικογένεια του 70χρονου προέδρου του εποπτικού συμβουλίου Manfred Bode. Η εν λόγω επιχειρηματική οικογένεια αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνέχεια και στο μακροπρόθεσμο ενδιαφέρον.

O διευθύνων σύμβουλος Frank Haun προωθεί το διεθνή προσανατολισμό στην KMW. Ως εκ τούτου προκύπτουν συνεργασίες με εξοπλιστικές αγορές του μέλλοντος, όπως η Ινδία. Πρόσφατα ιδρύθηκαν θυγατρικές εταιρίες στη Βραζιλία και την Τουρκία. Μέσω των νέων αγορών και το 2012 αναμένεται "διατήρηση του μέχρι τώρα επιπέδου τζίρου και ανάπτυξης"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου