Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών

Την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών (short selling) αποφάσισε, μεταξύ άλλων, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του. Επισημαίνεται ότι η απαγόρευση αυτή τίθεται σε ισχύ από αύριο 09.08.2011 και ισχύει για δύο μήνες.

Αποφάσεις του δσ της ΕΚ

Το αίτημα της «CREDIT AGRICOLE S.A.» για την άσκηση δικαιώματος εξαγοράς (squeeze - out) επί των μετοχών της «Εμπορικής Τράπεζας» ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Credit Agricole θα προχωρήσει στην άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των μετοχών της Εμπορικής που η Credit Agricole και η Sacam International SAS, ως πρόσωπο που ενεργεί συντονισμένα με τον γαλλικό όμιλο, δεν κατέχουν, ήτοι 10.270.067 κοινές μετά ψήφου μετοχές, έναντι καταβολής τοις μετρητοίς τιμήματος ίσου προς το προσφερθέν τίμημα της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι 1,76 ευρώ ανά μετοχή.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε και τις εξής αποφάσεις:

-Ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας «ΚΟΡΡΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» για την εισαγωγή νέων μετοχών της στο Χ.Α που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

-Ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας «ΡΕΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ - ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ - ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για τη δημόσια προσφορά μετοχών της, μη διαπραγματεύσιμων στο Χ.Α., υπέρ των παλαιών μετόχων, με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

-Ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για τη δημόσια προσφορά ονομαστικών ομολογιών, μη διαπραγματεύσιμων στο Χ.Α, μετατρέψιμων σε μετοχές, υπέρ των παλαιών μετόχων.

-Ανακάλεσε, μετά από αίτημα της ΓΣ των μετόχων της εταιρείας «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΠΕΥ», την άδεια παροχής των επενδυτικών υπηρεσιών της εκτέλεσης εντολών για λογαριασμό πελατών, της διαχείρισης χαρτοφυλακίων και της τοποθέτησης χρηματοπιστωτικών μέσων χωρίς δέσμευση ανάληψης. Η εταιρεία θα δραστηριοποιείται εφεξής ως ΑΕΠΕΥ, μη μέλος του ΧΑ.

-Επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στην εταιρεία «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΠΕΥ» για παραλείψεις αναφορικά με την άσκηση συνεχούς εποπτείας για την πρόληψη νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου