Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Παπανδρέου: «Η σεναριολογία αγγίζει τα όρια της εγκληματικότητας»

Για «σεναριολογία που αγγίζει τα όρια της εγκληματικότητας» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο χθεσινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, ενώ έδωσε απαντήσεις για τη χθεσινή συνάντηση στο Λουξεμβούργο. Ο πρωθυπουργός μιλώντας από το Μεγανήσι στο συνέδριο για τα «Μικρά Νησιά» επιτέθηκε σε όσους δημιουργούν σενάρια εις βάρος της Ελλάδας, αλλά ακόμη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατηγορώντας την για κακοφωνία.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στην ομιλία του: «Διαχειριζόμαστε το ζήτημα του χρέους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά με υπευθυνότητα και σοβαρό τρόπο και σεβασμό προς τον ελληνικό λαό. Οι κινήσεις αυτό το στόχο έχουν. Όπως και η συνάντηση στο Λουξεμβούργο υπό τον κ. Γιούνκερ, όπου συζητήθηκε η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Η σεναριολογία αγγίζει τα όρια της εγκληματικότητας. Όπως και χθες που κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν φόβους κερδοσκοπικούς. Όπως με προβοκάτσιες και το ευφάνταστο σενάριο για έξοδο μας από το ευρώ. Τέτοιο σενάριο δεν υπάρχει, δεν συζητήθηκε καν. Πρέπει να σταματήσει και η κακοφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση» και τόνισε: «Γι’ αυτό και ζητώ να αφήσουν την Ελλάδα ήσυχη να κάνει τη δουλειά της. Η Ελλάδα κάνει τη δουλειά της. Δεν μπορεί η Ελλάδα να υπονομεύεται από τα σενάρια».

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου