Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Υπουργείο Ανάπτυξης Παρουσίασε νέο σχέδιο ανάπτυξης εξαγωγών

Υπουργείο Ανάπτυξης

Παρουσίασε νέο σχέδιο ανάπτυξης εξαγωγ

ών

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΟΝΤΑΚΗΣ | Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010 [ 13:57 ]
ΕκτύπωσηΑποστολή με Email
Μικρό μέγεθος γραμματοσειράςΜεσαίο μέγεθος γραμματοσειράςΜεγάλο μέγεθος γραμματοσειράς
Προσθήκη στο DeliciousΠροσθήκη στο FacebookΠροσθήκη στο NewsvineBookmarkΠροσθήκη στο Twitter
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (φωτ. αρχείου)

Με νέο brandnameαπό τον ερχόμενο Ιανουάριο πρόκειται να αρχίσουν την νέα εξαγωγική τους σταδιοδρομία, τα ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές. Οι υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης- παρουσία του πρωθυπουργού κ.Γιώργου Παπανδρέου- παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, το νέο σχέδιο για την ανάπτυξη των εξαγωγών. Έθεσε μάλιστα στόχο το 2012, από το 8,7% που αντιστοιχεί σήμερα η αξία των ελληνικών εξαγωγών στο ΑΕΠ, να φτάσει στο 10% και το 2014, στο 16%.

Το σχέδιο του κ. Χρυσοχοΐδη προβλέπει τη συνεργασία έξι υπουργείων (Πολιτισμού και Τουρισμού, Επικρατείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών και Εξωτερικών), με βασικό πυρήνα συντονισμού, τον οργανισμό προώθησης εξαγωγών, το InvestinGreeceκαι τον ΕΟΤ.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην εκδήλωση και θέλοντας να δώσει έμφαση στο μέγεθος της προσπάθειας που απαιτείται, τόνισε χαρακτηριστικά «μπορούμε να κάνουμε και θαύματα». Επανέλαβε ότι το 2011 θα είναι χρονιά μεγάλων θεσμικών και διαρθρωτικών αλλαγών, απατώντας στην κριτική του επιχειρηματικού κόσμου για το μέγεθος της φορολογίας είπε ότι «κι εμείς θέλουμε να περιοριστεί η φορολογία, αλλά πρέπει πρώτα να περιοριστεί η φοροδιαφυγή» και πρόσθεσε ότι «θέλουμε να λειτουργήσουμε ένα κράτος χωρίς φέουδα, μεσολαβητές και γραφειοκρατία».



Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=372025&ct=3&dt=08/12/2010#ixzz17X0hOMYH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου