Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Διάγγελμα Χόσνι Μουμπάρακ Θα αποκαταστήσω τη σταθερότητα στη χώρα - δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου


Ο κ. Μουμπάρακ κατά το σημερινό του διάγγελμα στην αιγυπτιακή τηλεόραση

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011  [ 23:06 ]
Έτοιμος να εγκαταλείψει την εξουσία αλλά όχι μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δήλωσε ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ. Σε διάγγελμα που απηύθυνε προς τον αιγυπτιακό πριν από λίγο, ο 82χρονος Μουμπάρακ δήλωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο προεδρικό αξίωμα και ότι τους τελευταίους μήνες της θητείας του «θα εργαστώ σκληρά προκειμένου να εξασφαλίσω μία ειρηνική μετάβαση της εξουσίας στη νέα κυβέρνηση».

«Πρωταρχική μου ευθύνη είναι να αποκαταστήσω τη σταθερότητα στη χώρα και να διασφαλίσω την ομαλή μετάβαση στις επόμενες εκλογές. Είμαι έτοιμος να ολοκληρώσω το καθήκον μου παραδίδοντας με ασφάλεια την Αίγυπτο στην επόμενη κυβέρνηση» είπε.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει σε συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, ενώ ζήτησε από το Κοινοβούλιο να επισπεύσει την εκλογική διαδικασία. Κάλεσε επίσης όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να ανταποκριθούν στην πρότασή του για διάλογο, η οποία όπως είπε «παραμένει ακόμη ανοικτή». Ο Μουμπάρακ δεν είχε ξεκαθαρίσει μέχρι τώρα τί θα έπραττε στις προεδρικές εκλογές. Στην Αίγυπτο θεωρούνταν πιθανό ότι θα παρέδιδε την εξουσία στο γιο του, λύση που δεν ικανοποιούσε καθόλου τους διαδηλωτές που ζητούν ριζική ανατροπή του καθεστώτος.
Το διάγγελμα ακολούθησε τις μαζικότερες μέχρι στιγμής διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος, στο Κάιρο και άλλες μεγάλες πόλεις της Αιγύπτου, με ένα και πλέον εκατομμύρια ανθρώπους να ζητούν την απομάκρυνση του Μουμπάρακ από την εξουσία.


Διαβάστε περισσότερα:
 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=381853&dt=01/02/2011#ixzz1CknRTxq2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου