Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

«Η γαλλική πρόταση για τα ελληνικά ομόλογα δεν πυροδοτεί τα CDS»

Οι προτάσεις που τέθηκαν προς συζήτηση από τη Γαλλία σχετικά με την ανάληψη μέρους του βάρους του δεύτερου χρηματοδοτικού πακέτου προς την Ελλάδα από τον ιδιωτικό τομέα δεν αναμένεται να πυροδοτήσουν τα ασφάλιστρα έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας (CDS), δήλωσε προς το πρακτορείο Reuters ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) Ντέιβιντ Γκιν.

«Όπως το αντιλαμβάνομαι, το γαλλικό σχέδιο ουσιαστικά συνιστά εθελοντική μετακύλιση και γενικώς μιλώντας, μια εθελοντική μετακύλιση δεν θα πυροδοτήσει τα CDS», δήλωσε ο κ. Γκιν.

Σύμφωνα με την γαλλική πρόταση οι κάτοχοι ομολόγων θα επανεπενδύσουν το 70% των προσόδων τους από λήξεις ομολόγων έως το 2014 σε νέα ελληνικά τριακονταετή ομόλογα.

Η ISDA έχει τον τελικό λόγο στον προδιορισμό «πιστωτικών συμβάντων», βάσει των οποίων ενεργοποιούνται τα συμβόλαια ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας (CDS).

Η Standard and Poor's ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι τρέχουσες προτάσεις ενδέχεται να οδηγήσουν στην κατάταξη του ελληνικού αξιόχρεου σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου