Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Το σπα... «έφαγε» τον επικεφαλής της Σκότλαντ Γιάρντ

Λονδίνο
Στο μικροσκόπιο των βρετανικών αρχών έχουν τεθεί πλέον οι δοσοληψίες του επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ σερ Πολ Στέφενσον με το σπα του Τσάμπνεϊς, στο οποίο διέμεινε. Ο Στέφενσον, που παραιτήθηκε χθες κατηγορούμενος για την στάση του απέναντι στο σκάνδαλο των υποκλοπών, επισκέφτηκε το πολυτελές «αναπαυτήριο» τον περασμένο Ιανουάριο, για διάστημα έξι εβδομάδων μαζί με τη σύζυγό του: ήταν ένα «δωράκι» αξίας 12.000 λιρών (13.600 ευρώ) από ένα πρώην ανώτατο στέλεχος εφημερίδας του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοκ, για τις υπηρεσίες του σερ Πολ στον όμιλο...

Το σπα, που βρίσκεται στην κομητεία του Χάρντφορσιρ και προσέφερε πακέτα υπηρεσιών όπως, μεταξύ άλλων, 420 ευρώ για φουλ διαμονή το σαββατοκύριακο, 515 ευρώ για πλήρη αποτοξίνωση από συνήθειες όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ ή 1500 ευρώ μια ειδική 12ημερη παραμονή με πλήρες πρόγραμμα ψυχοσωματικής φροντίδας, ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας ο Νιλ Ουόλις, πρώην υποδιευθυντής της εφημερίδας «News of the World», ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σύμφωνα βέβαια με την εφημερίδα Σάντεϊ Τάιμς, η οποία ανήκει στον όμιλο του αυστραλού επιχειρηματία, ο κ. Στέφενσον δέχθηκε αυτή την προσφορά προκειμένου να αναρρώσει από ένα κάταγμα ισχίου που είχε πάθει.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ουόλις συνδέεται στενά με τον κ. Στέφενσον, αφού προ ετών εργάστηκε και σύμβουλος του για θέματα Επικοινωνίας και Τύπου στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Στην «αποχαιρετιστήρια» ανακοίνωση με την οποία εξηγεί την παραίτησή του, ο κ. Στέφενσον ρίχνει ένα «καρφί» εναντίον του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος δέχεται έντονες επικρίσεις επειδή προσέλαβε ως επικεφαλής των συμβούλων επικοινωνίας του τον Αντι Κόλσον.

«Σε αντίθεση με τον κ. Κόλσον, ο κ. Ουόλις ουδέποτε αναμείχθηκε κατά οποιονδήποτε τρόπο στην αρχική έρευνα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές», τονίζει ο παραιτηθείς αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ, προσθέτοντας με νόημα ότι «δεν ήθελα να θέσω σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για έναν ύποπτο που [σ.σ: εννοεί τον κ. Ουόλις] που σαφώς διατηρεί στενή σχέση με τον κ. Κόλσον».

Ο κ. Κόλσον, που είναι ένας από τους δέκα βασικούς υπόπτους που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για τις υποκλοπές, προσελήφθη από τον κ. Κάμερον ως υπεύθυνος επικοινωνίας του αμέσως μετά την αποχώρησή του από την «News of the World», τον Μάιο του 2007.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=411555

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου