Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ρέθυμνο: Δράσεις του ΤΕΕ για αξιοποίηση του διαδικτύου στο εμπόριο


Την αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στον κλάδο του λιανικού εμπορίου (Δράση Digi Retail) και την Ενίσχυση Επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του ψηφιακού ευρυζωνικού περιεχομένου (Δράση Digi Content), παρουσίασε το Επιμελητήριο Ρεθύμνου κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινής ενημερωτικής εκδήλωσης.

Πρόκειται για τις δράσεις, που προκηρύχθηκαν πρόσφατα από τον φορέα ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΑΕ, και αφορούν:

Η Δράση Digi Retail, την ψηφιακή ενίσχυση επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου με στόχο: α) τη βελτίωση της εσωτερικής τους διαχείρισης και τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους, με αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών κλπ. και β) την ψηφιακή ενίσχυση της εξωστρέφειας και την πρόσβαση σε νέα καταναλωτικά κοινά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Το ποσοστό δημόσιας επιχορήγησης φθάνει έως και το 60% του προϋπολογισμού του έργου. Στόχος της δράσης είναι οι επιχειρήσεις που θα ενισχυθούν να μπορούν να αξιοποιήσουν νέα τεχνολογικά εργαλεία για την ανάπτυξή τους, να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης καθώς και τις αλλαγές συμπεριφοράς των καταναλωτικών συνηθειών εξαιτίας αυτής.

Εξασφαλίζει, επίσης, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, προϋποθέσεις μείωσης του κόστους λειτουργίας μέσω χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών και εφαρμογής προωθητικών ενεργειών. Επίσης, ευκαιρίες βελτίωσης των πωλήσεων καθώς και προσωποποιημένης, σταθερής και ολοκληρωμένης προσέγγισης των πελατών, όπως και δυνατότητα διαφοροποίησης του παρεχόμενου προϊόντος έναντι του ανταγωνισμού ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες επέκτασης του κύκλου εργασιών τους, αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες και σχετικές υπηρεσίες, όλα αυτά, μέσω της αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Σχετικά με τη δράση Digi Content, αφορά την ενίσχυση της δημιουργίας δυναμικού ευρυζωνικού περιεχομένου, το οποίο αξιοποιείται εμπορικά. Απευθύνεται σε κλάδους με εκδοτικές δραστηριότητες (εκδόσεις βιβλίων, εκδοτικούς οίκους, εκδόσεις Τύπου) καθώς και σε παρόχους ενημερωτικού περιεχομένου. Το ποσοστό δημόσιας επιχορήγησης ανέρχεται στο 50% του προϋπολογισμού του έργου. Απευθύνεται, επίσης, στη βιομηχανία εμπορικού και δημιουργικού περιεχομένου για τη δημιουργία και ηλεκτρονική διανομή ψηφιοποιημένων αγαθών και υπηρεσιών και αφορά την ενίσχυση επιχειρήσεων που λειτουργούν εντός της Ελληνικής Επικράτειας και δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του Κανονισμού De Minimis. Στόχος της δράσης είναι οι επιχειρήσεις, που θα ενισχυθούν, να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της παρούσας οικονομικής ύφεσης καθώς και τις αλλαγές συμπεριφοράς και αναγκών εξαιτίας αυτής. Βοηθάει επίσης σε προϋποθέσεις για τεχνολογικό εκσυγχρονισμό ψηφιοποίησης περιεχομένου και ηλεκτρονικής διάθεσης υλικού από πολλαπλά κανάλια, συνθήκες δημιουργίας ψηφιακών υπηρεσιών ευρυζωνικού περιεχομένου αλλά και στη δυνατότητα βελτίωσης της ανταγωνιστικής τους θέσης αναφορικά με το περιεχόμενο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Εκτός των σημαντικών και άμεσων ωφελειών στον εμπλουτισμό της ελληνικής παρουσίας στο Διαδίκτυο και στην ενίσχυση της ψηφιακής διάστασης της Ελληνικής Οικονομίας, η δράση Digi Content, συμβάλλει γόνιμα στην επίτευξη των περισσότερων στόχων του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» και ιδιαιτέρως αυτών που συνδέονται με την στρατηγική της Λισσαβόνας και την agenda για την «Ευρώπη 2020».

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Επιμελητήριο Ρεθύμνου στο τηλέφωνο 28310 22214 ή με τον φορέα ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΑΕ στο τηλέφωνο 800-5000-115

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου